مهندسی مجدد و بازنگری ساختار
سازمانها هنگامی به بازطراحی ساختار نیاز پیدا میکنند که تناسب ساختار فعلی با اقتضائات محیطی و جهتگیریهای استراتژیک ضعیف شده باشد. در چنین شرایطی، بازطراحی ساختار به سازمان کمک میکند تا انطباق بیشتری با شرایط محیطی پیدا کند و قادر باشد جهتگیریهای استراتژیک را با اثربخشی بیشتری دنبال کند. علاوه بر این دلایل، ممکن است سازمان به سبب دنبال کردن استراتژیهای رشد، بزرگشدن ابعاد سازمان، تغییر حوزههای کسبوکار یا چالشهای داخلی نیز درصدد بازطراحی ساختار برآید.. ساختار با تاثیر بر روی چابکی سازمان در مواجهه با فشارهای محیطی و استفاده از فرصتها نقش پررنگی در ارتقای توان رقابتی سازمان دارد، بنابراین اقدام به طراحی و بازطراحی ساختار باید با پیشبینی فشارهای محیطی و رقابت همراه باشد. از سوی دیگر، هرگونه تغییر در ساختار سازمان باید در تعامل با استراتژیهای سازمان صورت پذیرد. عدم همسویی میان استراتژی و ساختار سبب میشود تا ضمن بروز آشفتگی در سازمان، تحقق اهداف استراتژیک با خطر مواجه شود.مشاورین ما می توانند در بازنگری دوره ای ساختار برای انطباق با شرایط نوشونده همراه خوبی برای شما باشند.
هدف مهندسی مجدد، بازنگری دوباره فرایند کسب و کار است. در مهندسی مجدد یا طرح ریزی دوباره لازم است برای دستیابی به نیازهای امروزی همچون کیفیت برتر، انعطاف پذیری و هزینه پایین، فرایندها را ساده کنیم و وظایف جداگانه خدمت به یک مشتری را در یک جا و به مسئول مشخص بسپاریم. زیرا مشتری فقط به یک چیز توجه دارد و آن هم «حاصل کار» است.
مهندسي مجدد به معناي تحول همه جانبه و آغاز از صفر است . مهندسي مجدد تحولات تدريجي را نميپذيرد و با در نظر گرفتن دگرگوني هاي پرشتاب تكنولوژي بازار و اقتصاد دگرگونهاي بنيادين و شديد را مدنظر قرار مي دهد. اين دانش تمام روشهاي سازمان دهي ، مديريت تحول و ابزارهاي مهندسي صنايع را مورد استفاده قرار مي دهد تا بر ويرانه سازمانهاي بوروكراتيك سازمانهاي نوين فرايندگرا و انعطاف پذير بسازد.